ГоловнаСвіт

У США оприлюднили перші результати президентських виборів

Більшість виборчих дільниць у США почнуть відкривати в східних штатах після 13:00 за Києвом.

У США оприлюднили перші результати президентських виборів
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп обійшов суперницю від демократів Гілларі Клінтон на виборах у трьох містах штату Нью-Гемпшир.

Як повідомляє Associated Press, у Діксвілл-Нотч, Хартс-Локейшені та Міллсфілді Трамп отримав 32 голоси проти 25 у Гілларі.

У Діксвілл-Нотч, де живуть 12 осіб, за Клінтон проголосували четверо, за Трампа - двоє. По одному голосу отримали кандидат від Лібертаріанської партії Гері Джонсон і республіканець Мітт Ромні, який балотувався в 2012 році. Ромні не претендує на президентський пост на цих виборах, однак за законом американці можуть вписати до виборчого бюлетеня ім'я будь-якого кандидата.

У Хартс-Локейшені також перемогла Клінтон з 17 голосами проти 14 у Трампа. У Міллсфілді республіканець обійшов кандидата від демократів, отримавши 16 голосів проти чотирьох.

Згідно із законом штату Нью-Гемпшир, виборчі дільниці в містах із населенням менш ніж 100 осіб можуть відкриватися опівночі і закриватися тоді, коли всі охочі проголосують.

Більшість виборчих дільниць у США почнуть відкривати в східних штатах після 13:00 за Києвом.

8 листопада в США обирають президента. Основними кандидатами на цей пост є демократка Гілларі Клінтон і республіканець Дональд Трамп.

Як повідомляли раніше, на дострокових виборах проголосувала рекордна кількість американців - близько 40% від загального числа виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram