ГоловнаСвіт

Україна і Катар підписали Меморандум про наміри зняти обмеження в авіасполученні

Державіаслужба провела консультації з делегацією Республіки Молдова з питань подальшого розвитку в галузі повітряного транспорту.

Україна і Катар підписали Меморандум про наміри зняти обмеження в авіасполученні

Державна авіаційна служба України під час робочого візиту української делегації в місто Доху 27 жовтня підписала Меморандум про взаєморозуміння з авіаційною владою держави Катар, який підтверджує наміри сторін зняти обмеження в авіаційному сполученні.

Про це повідомляють на сайті Державної авіаційної служби України.

"Документ підтвердив наміри сторін здійснювати пряме авіаційне сполучення між будь-якими містами України і Катару без обмежень за частотою рейсів", - йдеться в повідомленні.

Питання про зняття обмежень на кількість призначених перевізників сторони домовилися обговорити під час чергового раунду переговорів, намічених на перший квартал 2017 року.

Окрім цього, 28 жовтня Державіаслужба провела консультації з делегацією Республіки Молдова з питань подальшого розвитку в галузі повітряного транспорту. Результатом зустрічі став протокол, у якому зафіксовано, що призначені перевізники з обох сторін мають право виконувати регулярні польоти з нічними стоянками, починаючи з сезону зимової навігації ІАТА 2016-2017.

Сторони також домовилися розробити і підписати нову Угоду між Кабінетом Міністрів України й урядом Республіки Молдова про повітряне сполучення. У зв'язку із цим українська сторона висловила готовність скерувати проект відповідної угоди на адресу молдовської сторони.

Як повідомляли 27 жовтня, Україна оштрафувала російські авіакомпанії на ₴721 млн за польоти в Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram