ГоловнаСвіт

NYT припустила, що Обама після закінчення президентського терміну піде працювати в Кремнієву долину

Білий дім відмовився розповідати про плани Обами.

NYT припустила, що Обама після закінчення президентського терміну піде працювати в Кремнієву долину
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама, термін повноважень якого минає в січні наступного року, може перейти на нову роботу в Кремнієву долину.

Як пише The New York Times, на це вказує те, що колишні члени його команди влаштувалися на роботу у великі компанії, розташовані в Долині, а оточення Обами називає його "справжнім гіком".

За даними видання, торік співробітники президентського фонду Обами здійснили близько десяти поїздок у головні компанії, розташовані в Кремнієвій долині, щоб допомогти йому "спроектувати наступні кроки".

Співзасновник медійного конгломерату AOL Стів Кейс сказав, що не був би здивований, якби Кремнієва долина виявилася б однією зі сфер, де міг би опинитися Обама.

Безліч людей, які працювали з Обамою, нагадує NYT, перейшли на роботу у великі технологічні компанії: Amazon, Uber, Apple, GoFundMe.

Підозри, що Обама може після свого президентства піти у сферу, пов'язану з технологіями, подужчали в останні кілька тижнів, йдеться в статті. Наприклад, Обама встиг відвідати Пітсбурзький університет, де був за штурвалом льотного симулятора, розповідав в ефірі CNN про майбутні успіхи США на Марсі і став запрошеним редактором випуску журналу про технології Wire.

Білий дім відмовився розповідати газеті про плани Обами на 21 січня 2017 року (наступний день після інавгурації нового президента) і після цього терміну.

Один з колишніх радників Обами Філ Ларсон, який відповідав за науку і технології, називав у бесіді з NYT Обаму "справжнім президентом-гіком". Ларсон, який зараз працює у SpaceX Ілона Маска, розповів, як діючому президенту подобалося "сидіти і дозволяти вченим говорити чарівні речі про майбутнє".

При цьому газета не вказує якогось конкретного ймовірного місця роботи Обами. "Ми були б раді найняти його", - пожартував у розмові з NYT голова стартапу Y Combinator Сем Альтман, компанія якого розташована в Кремнієвій долині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram