ГоловнаСвіт

Із початку року в Середземному морі потонули майже 4 тис. мігрантів, - ООН

2016 року Середземним морем до європейських берегів прибули близько 328 тис. мігрантів.

Із початку року в Середземному морі потонули майже 4 тис. мігрантів, - ООН
Мигранты
Фото: EPA/UPG

Цього року під час спроби потрапити в Європу через Середземне море потонули 3 740 мігрантів.

Про це на брифінгу в Женеві розповів прес-секретар Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Вільям Спіндлер, повідомляють на сайті ООН.

"Минулого року - одна загибель на кожні 269 прибуттів, а 2016 року - одна загибель на кожні 88 прибуттів. На середземноморському маршруті між Лівією й Італією ймовірність загибелі ще вища - одна смерть на кожні 47 прибуттів", - сказав Спіндлер.

Він повідомив, що 2016 року Середземним морем до європейських берегів прибули близько 328 тис. мігрантів і шукачів притулку. 3740 осіб із них протягом небезпечної подорожі потонули.

Спіндлер також підкреслив, що в УВКБ вкрай стривожені високим рівнем загибелі мігрантів у Середземному морі. "Це найгірше, що ми будь-коли бачили", - зазначив він.

За його словами, майже половина жертв, які потонули в Середземному морі цього року, вирушили в небезпечну подорож від берегів Північної Африки, намагаючись потрапити в Італію.

Значна частина трагічних інцидентів пов'язана з тим, що контрабандисти використовують старі і непристосовані для такої подорожі судна. Деякі нещасні випадки сталися через негоду на морі.

Як повідомляли раніше сьогодні, Італія пригрозила накласти вето на бюджет ЄС через мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram