ГоловнаСвіт

Голова МЗС Франції не підтримав "сирійські" санкції проти Росії

Еро назвав переговори єдиним способом покласти край п'ятилітній війні.

Голова МЗС Франції не підтримав "сирійські" санкції проти Росії
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро в середу, 12 жовтня, заявив, що не підтримує нові санкції проти Росії чи Ірану, які допомагають силам сирійського режиму наступати в Алеппо.

Про це повідомляє DW.

"Пріоритет не в тому, щоб входити в цикл санкцій заради санкцій", - сказав Еро на прес-конференції в Римі після зустрічі з італійським і німецьким колегами.

Водночас він охарактеризував ситуацію в Сирії як "нестерпну", додавши, що не існує жодного військового вирішення конфлікту, а переговори - це єдиний спосіб покласти край п'ятирічній війні.

Тим часом президент Росії Володимир Путін заявив, що звинувачення на адресу Росії з боку Франції у військових злочинах в Алеппо є риторикою.

"Це - політична риторика, не має сенсу і не враховує реальності в Сирії", - сказав він в інтерв'ю французькому телеканалу TF1, оприлюдненому 12 жовтня.

Нагадаємо, 10 жовтня Еро заявив про намір звернутися в Міжнародний кримінальний суд для початку розслідування можливих військових злочинів у Сирії.

"Ці бомбардування, і я сказав це в Москві, є військовими злочинами. Це стосується всіх, хто є співучасником того, що робиться в Алеппо, включаючи російських лідерів", - наголосив тоді Еро.

12 жовтня до введення санкцій проти Росії за злочини в Сирії Євросоюз закликав міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram