ГоловнаСвіт

У Білорусі заявили про 160 тис. біженців з України

Голова білоруського МЗС заявив, що проблема інтеграції біженців у країні вирішена.

У Білорусі заявили про 160 тис. біженців з України
Фото: websmi.by

Кількість біженців з України на території Білорусі досягла 160 тис. і зараз не збільшується.

Про це повідомив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю Радіо ООН, стенограма якого опублікована на сайті зовнішньополітичного відомства республіки в понеділок.

"Проблему (вимушеної міграції і біженців - ред.) треба вирішувати. Ми це відчуваємо на собі - у нас більш як 160 тис. біженців з України. Зараз число не зростає, зупинилося. Але ми змушені були свого часу вживати екстренні рішення, які повинні були привести до того, щоб ці люди не відчували себе такими, що опинилися в якійсь біді", - цитує слова Макея Інтерфакс-Україна.

На думку голови білоруської МЗС, держава повинна надати певні правові рамки для інтеграції біженців у те чи інше суспільство, до цього потрібно залучати і приватний бізнес.

"Проблема, звичайно, глобальна, але у нас, в Білорусі, на цьому етапі вона вирішена. Сподіваємося, що більше таких хвиль (міграції - ред.) у майбутньому не буде. Але ми, з боку спостерігаючи за тим, що відбувається в Європі, вважаємо, що потрібно приймати швидкі, чіткі і конкретні рішення, інакше скоро європейці будуть думати про збереження європейської ідентичності", - зауважив В. Макей.

Нагадаємо, 26 серпня голова МЗС Білорусі подякував Україні за сприяння у відновленні діалогу з Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram