ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Угорщини запропонував побудувати у Лівії місто для біженців

Орбан хоче зупинити мігрантів за Середземним морем

Прем'єр-міністр Угорщини запропонував побудувати у Лівії місто для біженців
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував побудувати "гігантське місто для біженців" у Лівії.

Про це він сказав після закінчення саміту з проблеми біженців, який пройшов у Відні в суботу, 24 вересня, пише Reuters.

Орбан передбачає, що мігранти з Африки, які хочуть потрапити в Європу, будуть жити там, поки їх клопотання про надання притулку буде обробляти влада європейських країн.

На думку угорського прем'єра, зовнішні сторінки ЄС повинні перебувати під "тотальним контролем", в тому числі середземноморська межа, в охороні якої важливу роль відіграє Лівія. Орбан вважає, що Захід повинен підтримати "армію звільнення Лівії" і новий уряд цієї країни і домовитися з ним до весни, коли почнеться нова хвиля міграції.

У саміті з проблем біженців у Відні брали участь представники 11 європейських країн, в тому числі Німеччини, Австрії, Греції, Словенії, Хорватії, Сербії, Македонії та Румунії. Угорщина розташована на "балканському маршруті" біженців, які хочуть з Туреччини потрапити на захід і північ Європи.

Нагадаємо, що 2 жовтня в Угорщині пройде референдум щодо квот ЄС на біженців. Голосуючим належить відповісти на питання: "Чи згодні ви з тим, що Євросоюз отримає право вводити обов'язкові квоти на перебування громадян без угорського громадянства на території Угорщини без згоди угорського парламенту?". Плебісцит ініціював прем'єр-міністр Віктор Орбан, відомий як переконаний євроскептик і противник прийому біженців. На його думку, запропоновані ЄС квоти "можуть радикально змінити культурну і релігійну самобутність Європи", і назвав їх введення без згоди народу "зловживанням владою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram