ГоловнаСвіт

Опубліковано відео з місця вбивства чорношкірого поліцейського в Північній Кароліні

На відео чітко чути крики дружини загиблого: "Не стріляйте в нього!".

Опубліковано відео з місця вбивства чорношкірого поліцейського в Північній Кароліні
Беспорядки в городе Шарлотт, Северная Каролина, США
Фото: EPA/UPG

Родина убитого поліцією чорношкірого чоловіка в місті Шарлотт в американському штаті Північна Кароліна опублікувала відео, знятого його дружиною в момент вбивства, після чого в місті поновилися масові акції протесту.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

На відео чітко чути крики дружини загиблого: "Не стріляйте в нього!". Водночас цей запис не показує безпосередній момент, коли поліцейські почали стріляти. Також з цього відео неможливо зробити висновок, чи дійсно у Кейта Ламонта Скотта був у руках пістолет, як стверджує поліція.

На записі чути лише крики поліцейських "Кинь пістолет!". При цьому дружина Скотта кричить їм, що він не озброєний і просить чоловіка вийти з машини.

Нагадаємо, заворушення в Шарлотті почалися у вівторок, 20 вересня. Тоді в результаті заворушень постраждали 12 поліцейських. Приводом для протестів стало вбивство поліцейським місцевого жителя - афроамериканця. Згідно зі звітом поліції, він привернув увагу патрульних, що зупинили його автомобіль, тим, що вийшов з машини з вогнепальною зброєю в руках, а потім сів назад. Після того, як він знову з'явився озброєним, поліцейський відкрив вогонь на поразку.

Скотта доставлено в лікарню з важким пораненням, і він пізніше помер. Його родичі заявили, що при собі мав не зброю, а книгу. Водночас телеканал WCNC опублікував скріншот відеозапису, зробленого очевидцем події, на якому помітно пістолет, що лежить біля ніг пораненого Ламонта.

Днем раніше в Оклахомі поліцейський також застрелив беззбройного афроамериканця.

У серпні 2014 року білий поліцейський убив чорношкірого підлітка Майкла Брауна в місті Фергюсон (штат Міссурі). Місцеві жителі, незадоволені ходом розслідування інциденту, влаштували масові безлади. Всього протести пройшли в 38 штатах США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram