ГоловнаСвіт

Прокуратура Нью-Йорка зацікавилася благодійним фондом Трампа

Фонд виявився причетний до кількох скандалів.

Прокуратура Нью-Йорка зацікавилася благодійним фондом Трампа
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура штату Нью-Йорк проводить розслідування діяльності благодійного фонду кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Як розповів голова відомства Ерік Шнайдерман, прокуратура перевіряє роботу фонду на відповідність законам штату. Причиною перевірки він назвав появу в прокурорів підозри в здійсненні фондом неприпустимої для некомерційних структур діяльності.

Про яку саме діяльності йдеться, Шнайдерман не уточнив. Раніше пресу схвилювали повідомлення про виплату Трампом коштів прокуророві штату Флорида 2013 року. Той платіж був проведений через благодійний фонд мільярдера. Критики Трампа не виключали, що цю виплату можна розцінити як хабар.

Прокурор Флориди Пем Бонді тоді розглядала можливість порушити справу стосовно програми бізнес-тренінгів "Університет Трампа", що закрилася в 2010 році після численних скарг на неї. Пізніше Бонді все ж відмовилася порушувати справу. Вона підтвердила факт отримання коштів від Трампа, однак наполягає, що вони ніяк не пов'язані з прийнятим нею рішенням і призначалися для її підготовки до чергових виборів генпрокурора штату.

Фонд Трампа був причетний ще до кількох скандалів. Зокрема, американські ЗМІ стверджували, що мільярдер не переказував у власний фонд кошти з 2008 року, а також використовував пожертвувані на доброчинність гроші в особистих цілях.

Нагадаємо, раніше Трамп зажадав провести розслідування проти Фонду Клінтонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram