ГоловнаСвіт

США продовжили ембарго проти Куби на рік

"Закон про торгівлю з ворогом" чинний проти Куби понад півстоліття.

США продовжили ембарго проти Куби на рік

США продовжили на рік - до 14 вересня 2017 року - торгове ембарго проти Куби в рамках так званого "Закону про торгівлю з ворогом", повідомляє РИА Новости.

"Я вважаю, що продовження терміну дії ембарго проти Куби на рік відповідає національним інтересам Сполучених Штатів", - наводить прес-служба Білого дому текст листа президента Барака Обами держсекретареві і голові Мінфіну США.

Міністр закордонних справ Куби Бруно Родрігес раніше оцінив втрати Куби від американського торгового ембарго, що чинне протягом більш ніж півстоліття, з березня 2015 року по березень поточного року в 4,7 мільярда доларів.

Нагадаємо, США і Куба оголосили наприкінці 2014 року про початок роботи над поступовою нормалізацією відносин. За час, що минув, в липні 2015 року дві країни відновили дипломатичні відносини, в Гавані побував президент США Барак Обама. 14 серпня 2015 року держсекретар США Джон Керрі прибув до Гавани, щоб підняти прапор США над американським посольством. США послабили деякі санкції проти Куби, хоча вже понад півстолітнє торгове ембарго, як і раніше, залишається чинним.

Відносини між США і Кубою стали ворожими після комуністичної революції на острові 1959 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram