ГоловнаСвіт

Apple розробляє власну соцмережу

Вихід нової програми заплановано на 2017 рік.

Apple розробляє власну соцмережу

Компанія Apple працює над власною програмою для соціальної мережі на основі Facebook, Snapchat і Instagram.

Про це повідомляє

Bloomberg.

За словами співробітників Apple, нова програма дозволить користувачам записувати і редагувати відеоролики, застосовувати різноманітні фільтри і ділитися результатом з іншими користувачами.

Згідно з інформацією Bloomberg, у прагненні "отримати максимальну вигоду з популярності соцмереж" Apple орієнтується на молодих користувачів, які витрачають від 30 до 50 хвилин щодня на популярні додатки, серед яких Facebook, Snapchat і Instagram.

Окрім інструментів роботи з відеороликами, розробники збираються додати кілька функцій, властивих соцмережам. Так, буде можливість контакту між різними користувачами. "Двоє друзів зможуть побачити всі текстові повідомлення, електронну пошту, відеоролики і фотографії одне одного", - розповів представник компанії.

Новий додаток буде доступним для скачування в AppStore або вийде як автоматичне доповнення до камери "яблучних" гаджетів. За словами співробітників компанії, в соцмережі будуть використовуватися відеоролики квадратної форми, як і в Instagram.

У розробці поки що ще безіменної програми, вихід якої заплановано на 2017 рік, бере участь команда, яка створила такі програми, як Final Cut Pro і iMovie.

Нагадаємо, що наприкінці липня Apple продала мільярдний iPhone.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram