ГоловнаСвіт

Жертвами вибуху на весіллі в Туреччині стали 50 осіб (оновлено)

Ердоган назвав організатором вибуху "Ісламську державу".

Жертвами вибуху на весіллі в Туреччині стали 50 осіб (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У ніч на 21 серпня в місті Газіантеп на півдні Туреччини під час весільної церемонії стався вибух.

Терористка-смертниця привела бомбу в дію в той момент, коли велика група людей вийшла на вулицю з палацу одружень. До теперішнього моменту жодне з угруповань не взяло відповідальність за атаку.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган назвав організатором вибуху "Ісламську державу".

Раніше повідомлялося, що жертвами теракту стали 27 осіб, ще 94 отримали поранення різного ступеня тяжкості, однак за останніми даними кількість жертв досягла 50 осіб, повідомляє Reuters.

Напад стався під час весільного торжества, коли люди танцювали на вулиці.

Один з місцевих жителів розповів Reuters, що вибух стався на курдському весіллі. Багато жертв ще не впізнані, експерти мають провести десятки тестів ДНК для встановлення їх особи.

Пізніше в мережі з'явився відеозапис вибуху.

Останнім часом Туреччина зіткнулася з численними атаками з боку ісламських бойовиків, які перебувають як усередині країни, так і біля кордонів зі сусідньою Сирією, і представників Робочої партії Курдистану. У зв'язку з цим уряд Туреччини прийняв рішення підвищити рівень тривоги.

18 серпня в місті Анкара на сході Туреччини вибухнув замінований автомобіль. Інцидент стався поряд з поліцейською дільницею висотою в чотири поверхи. Атаку здійснила Робоча партія Курдистану (РПК).

За добу до цього, 17 серпня, в провінції Ван також вибухнула замінована машина біля поліцейського відділку. В результаті нападу загинули три людини, ще 40 отримали поранення.

15 серпня близько поліцейської дільниці в турецькому місті Діярбакирі стався вибух. Три людини загинули, серед них двоє військових і одна цивільна особа.

1 серпня на південному сході Туреччини в результаті вибуху, здійсненого членами РПК, загинули шість поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram