ГоловнаСвіт

Трамп: наскільки я чув, жителі Криму хочуть бути з Росією

Республіканець підтвердив готовність визнати кримський референдум.

Трамп: наскільки я чув, жителі Криму хочуть бути з Росією
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп зробив чергову скандальну заяву з приводу Криму і його анексії Російською Федерацією.

Під час інтерв'ю телеканалу ABC News журналіст запитав у нього, чи дійсно він збирається в разі перемоги на листопадових виборах визнати анексію. На що Трамп відповів: "Я розгляну це питання. Але ви знаєте, жителі Криму, наскільки я чув, воліли б бути з Росією, а не там, де вони були раніше. І це також потрібно враховувати".

27 липня Трамп уже заявляв про готовність у майбутньому розглянути питання про скасування антиросійських санкцій та визнання Криму територією Росії. "Так, ми будемо це розглядати", - сказав він, виступаючи перед журналістами у Флориді, однак тоді він вирішив не вдаватися в подробиці.

У своєму сьогоднішньому інтерв'ю ABC News Трамп заявив також, що налагодити відносини з Росією "було б чудово".

Нагадаємо, на початку 2014 року Росія після окупації півострова провела референдум про статус Криму, на якому нібито 96,8% жителів АРК і 95,6% жителів Севастополя проголосували за приєднання до Росії. Референдум проводили, нехтуючи Конституцією України, за підтримки окупаційних військ. Більшість країн-членів ООН не визнали цей референдум. Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію про те, що референдум не має законної сили і не може слугувати підставою для зміни статусу півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram