ГоловнаСвіт

У Таджикистані російського офіцера посадили на 12 років за вбивство жінки

Суд зобов'язав підсудного виплатити родині вбитої компенсацію за моральну шкоду в розмірі 1,5 млн рублів.

У Таджикистані російського офіцера посадили на 12 років за вбивство жінки

У Таджикистані військовий суд засудив російського офіцера до 12 років ув'язнення за вбивство жінки.

Про це повідомляє "Радио Озоди".

Військовий суд, який засідав на території 201-ї російської військової бази, 19 липня визнав Івана Щербакова винуватим у вбивстві мешканки Душанбе Шоїри Джобірової. Щербаков відбуватиме термін покарання в одній з виправних колоній Красноярського краю.

Суд також зобов'язав підсудного виплатити родині вбитої компенсацію за моральну шкоду в розмірі 1,5 млн рублів.

Навруз Султонов, родич Шоїри Джобірової, сказав радіостанції, що вони задоволені вироком суду і не збираються його оскаржувати.

У листопаді 2015-го Щербаков написав явку з повинною у зв'язку з убивством Джобірової. Того самого місяця посол РФ у Таджикистані Ігор Лякін-Фролов отримав ноту протесту від МЗС республіки з приводу цього злочину. Зокрема, Душанбе зажадало від Москви дати об'єктивну оцінку того, що сталося і вжити заходів для недопущення таких випадків надалі.

Джобірову вбили на території 201-ї бази в Душанбе в ніч проти 5 листопада. За підозрою у скоєнні злочину затримали офіцера Збройних сил Росії Івана Щербакова. За даними ЗМІ, на допиті він розповів, що вбив жінку в стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, шістьох осіб із родини Аветисянів, серед яких дворічну дитину, було вбито у вірменському місті Гюмрі 12 січня 2015 року. Шестимісячного Сергійка Аветисяна госпіталізували з ножовим пораненням у тяжкому стані, він помер 19 січня. Убивство скоїв російський солдат Валерій Пермяков. Згодом Російський гарнізонний військовий суд засудив Пермякова до 10 років в'язниці за дезертирство і розкрадання зброї. За вбивство сім'ї його судитимуть окремо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram