ГоловнаСвіт

У Росії хочуть заборонити брати участь у виборах божевільним і алкоголікам

Кандидат повинен буде пред'явити відповідну медичну довідку.

У Росії хочуть заборонити брати участь у виборах божевільним і алкоголікам
Фото: EPA/UPG

Карельські депутати внесли в Держдуму Росії законопроект, що забороняє людям з психічними розладами, епілепсією, розумовою відсталістю і залежністю від алкоголю або тютюну брати участь у виборах.

Про це повідомляє

РИА Новости.

Зараз у РФ не мають права бути обраними люди з іноземним громадянством, судимі і піддані адміністративному покаранню. На державну службу також закрито доступ епілептикам, людям з психічними хворобами, розумовою відсталістю, розладами настрою та розладами звичок, а також з розладами, спричиненими вживанням алкоголю, наркотиків і тютюну, або залежним від стимуляторів, у тому числі від кофеїну.

Карельські депутати пропонують поширити ці обмеження і на кандидатів на виборні посади.

"Законопроект спрямований на обмеження пасивного виборчого права осіб, що мають захворювання, що перешкоджають вступу на державну цивільну службу і муніципальну службу або її проходженню", - йдеться в пояснювальній записці.

Згідно із

законодавчою ініціативою, кандидат повинен подавати під час реєстрації медичну довідку про відсутність чи наявність відповідних захворювань.

"Ухвалення цього законопроекту дозволить виключити можливість обрання на виборні посади осіб, не здатних здійснювати цю діяльність унаслідок зазначених захворювань", - вважають автори.

Нагадаємо, на виборах у Держдуму РФ від Дагестану

балотується бойовик "ЛНР" Олег Мельников, який воював на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram