ГоловнаСвіт

Клінтон звинуватила Трампа в антисемітизмі

Трамп заявив, що шестикутна зірка не має відношення до зірки Давида.

Виборчий штаб потенційного кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон звинуватив республіканця Дональда Трампа в антисемітизмі через картинки в Twitter.

Про це повідомляє BBC.

Трамп опублікував зображення Клінтон на тлі пачок доларів. Поруч з її обличчям намальована шестикутна зірка, в неї вписані слова "Найкорумпованіший кандидат!". У нижній частині зображення міститься напис "Це внесок в історію!" - Фраза, яку кандидат використовувала в своїй кампанії, коли стала найімовірнішим висуванцем від Демократичної партії.

Згодом зображення було видалено, але скоро з'явилося знову - зірку на ньому було замінено на коло.

"Використання Дональдом Трампом відверто антисемітських картинок із расистських сайтів для своєї кампанії насторожує. Виборцям варто було б задуматися, бо таке відбувається вже не вперше", - заявили представники Клінтон журналістам.

За даними ресурсу The Mic, уперше зображення Клінтон із шестикутною зіркою з'явилося на одному з ресурсів, що пропагують перевагу білої раси.

Сам Трамп пояснив, що шестикутна зірка не має відношення до зірки Давида - символу іудаїзму, а більше схожа на зірку шерифа. "Це проста зірка, така ж, яку шерифи використовують по всій країні, символ правоохоронних органів", - заявив він.

Дональд Трамп і Гілларі Клінтон - імовірні кандидати на пост президента США від Республіканської та Демократичної партій відповідно. Формальне затвердження пройде в липні на партійному з'їзді. Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Нагадаємо, в червні порада Клінтон Трампу видалити Twitter-акаунт набрала рекордну кількість ретвітів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram