ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума РФ прийняла закон, що дозволяє позбавляти депутатів мандата за прогули

Тепер депутат може втратити своє місце, якщо перестане виконувати обов'язки протягом 30 днів

Держдума РФ прийняла закон, що дозволяє позбавляти депутатів мандата за прогули
Фото: http://www.ntv.ru

Державна дума Російської Федерації остаточно прийняла закон, що дозволяє позбавляти депутатів мандата за систематичні прогули, передає Русская служба Би-би-си.

Тепер депутат може втратити своє місце, якщо перестане виконувати обов'язки протягом 30 днів, говориться в документі.

До таких обов'язків належить, крім іншого, розгляд звернень громадян та їх прийом в порядку і в терміни, які встановлені регламентом Думи, але не рідше ніж один раз на два місяці.

Рішення про припинення повноважень депутата буде приймати комісія з етики та Дума оформить ухвалу, в якій повинна бути вказана дата припинення повноважень.

За словами представника фракції "Справедлива Росія" Михайла Ємельянова, що ініціював цей закон, вже обговорювалося його застосування до депутатів фракції Олексія Митрофанова й Іллі Пономарьова.

Митрофанов, більшу частину своєї кар'єри пропрацював у ЛДПР, є фігурантом кримінальної справи про шахрайство. У 2014 році він покинув Росію. Опозиціонер Ілля Пономарьов у 2015 році був оголошений у міжнародний розшук.

Нагадаємо, віце-спікер Держдуми Олександр Романович запропонував створити в Росії центр пропаганди за зразком структур, що відповідали за ідеологію в ЦК КПРС за радянських часів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram