ГоловнаСвіт

На Кубі переобрали Кастро на другий термін

На чолі країни залишилися ветерани революції 1959 року

На Кубі переобрали Кастро на другий термін

З'їзд владної Комуністичної партії переобрав діючого президента Куби Рауля Кастро на другий термін.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зазначають, що разом із ним на чолі країни залишилися й інші ветерани революції 1959 року.

"Наприкінці першого за останні п'ять років з'їзду члени Комуністичної партії переобрали 84-річного Кастро першим, а 85-річного Хосе Рамона Мачадо Вентуру - другим секретарем", - йдеться в повідомленні.

Зауважують, що молодших лідерів не обрали, незважаючи на запевнення нинішнього керівництва країни.

"Кастро запропонував встановити обмеження за віком і кількістю термінів для керівництва країни, чим дав надію на можливий відхід від влади 70- і 80-річних ветеранів. Втім, він дав зрозуміти, що не має наміру прискорювати ці зміни", - зазначає агентство.

На думку Кастро, для керівників Куби необхідно встановити вікові обмеження в 70 років, утім протягом наступних п'яти років країна перебуватиме в "перехідному" періоді, коли цих правил не будуть застосовувати.

"Про секретність, у якій проходив з'їзд, свідчить той факт, що заключні промови і результати головної політичної події країни не транслювалися в прямому ефірі на державному телебаченні, яке демонструвало мильну оперу", - підкреслює агентство.

Наступний з'їзд владної партії відбудеться у 2021, але Кастро піде у відставку з посади президента у 2018-му. Поки що невідомо, чи залишиться він при цьому на чолі партії.

Нагадаємо, Національна асамблея переобрала Рауля Кастро на другий термін президентом у лютому 2013 року. Тоді він пообіцяв скласти із себе повноваження після закінчення свого другого президентського терміну 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram