ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці анонсували початок нової битви проти військ Асада

Помірна сирійська опозиція допускає вихід із переговорів з представниками офіційного Дамаска.

Сирійські повстанці анонсували початок нової битви проти військ Асада
Архив
Фото: EPA/UPG

Декілька груп сирійських повстанців оголосили про початок нової битви з військами Башара Асада.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У числі угруповань, які оголосили про початок нового наступу на сирійські урядові війська, - ісламістська "Ахрар аль-Шам", а також декілька груп із коаліції помірної сирійської опозиції "Вільна армія Сирії". Згідно із заявою, вони "відповідатимуть силою" на дії будь-яких урядових сил, які стріляли по мирних громадянах.

Як повідомили агентству Рейтер на умовах анонімності високопоставлені представники сирійської опозиції, опозиція обговорює можливий вихід із переговорів з представниками офіційного Дамаска через відсутність прогресу в питанні зміни влади в Сирії.

Згідно зі спільною заявою супротивників Асада, в цей час "триває підготовка до початку бою у відповідь на порушення з боку армії Асада". При цьому ніякі географічні дані щодо місця можливої битви не згадуються.

Напередодні учасники переговорів із боку сирійської опозиції закликали повстанців завдати у відповідь удар по позиціях сирійської армії, яка, на їхню думку, використовує режим припинення вогню для захоплення територій, а також засумнівалися в можливості продовжувати мирні переговори в Женеві.

У Сирії з 27 лютого діє режим припинення вогню, проте прихильники і супротивники Асада звинувачують один одного в ескалації конфлікту, зокрема навколо міста Алеппо.

Нагадаємо, на парламентських виборах, які відбулися 13 квітня, прихильники Асада здобули 200 зі 250 місць у парламенті Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram