ГоловнаСвіт

ОАЕ зчитали дані самописців літака FlyDubai, який розбився у Ростові

Якість записаної мови і звуку задовільна

ОАЕ зчитали дані самописців літака FlyDubai, який розбився у Ростові
Фото: vk.com/rostovnadonu

Органи авіаційного нагляду ОАЕ успішно завантажили всю інформацію з бортових самописців літака FlyDubai, який 19 березня розбився у Ростові-на-Дону, і визначили, що вона знаходиться в "задовільному" стані, інформує Associated Press.

Представник генеральної адміністрації цивільної авіації ОАЕ (GCAA) заявив, що "якість записаної мови і звуку задовільна". Він використовував такий самий термін для опису якості інформації даних бортових самописців.

Експерти детально вивчили дані диктофона за останні п'ять днів і розшифровку його англійською та російською, йдеться в повідомленні.

"Перш ніж дані будуть повністю вивчені, було б передчасно припустити причину аварії", - сказав генеральний директор GCAA Саїф Мохаммед аль-Сувайді.

Російська влада, яка веде розслідування, раніше говорила, що так звані чорні ящики літака були сильно пошкоджені, коли літак вибухнув після удару після падіння на посадкову смугу.

Нагадаємо, літак Boeing 737-800 розбився в ніч проти 19 березня в аеропорту Ростова-на-Дону. Жертвами авіакатастрофи стали 62 людини, в тому числі сім членів екіпажу. Більшість загиблих були росіянами.

З першого разу пілоти посадити літак не змогли, вирушили на друге коло і близько двох годин провели в повітрі. Потім літак зазнав аварії. За даними слідства, основними версіями катастрофи є помилка пілотування через погану погоду і технічна несправність.

Згідно з даними на офіційній сторінці Департаменту консульської служби МЗС в фейсбуці, серед пасажирів, які летіли в літаку авіарейсу FZ 981 рейсом Дубай - Ростов-на-Дону, перебували вісім громадян України, в тому числі сім'я з трьох осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram