ГоловнаСвіт

У Венесуелі пройшли багатотисячні протести з вимогою відставки Мадуро

Мадуро розкритикував рішення Вашингтона продовжити санкції проти Каракаса

У столиці Венесуели Каракасі в неділю, 13 березня, відбулася багатотисячна демонстрація з вимогою відставки президента Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє euronews.

Акція відбулася в рамках ініційованої опозицією загальнонаціональної кампанії за дострокове припинення повноважень глави держави. За підсумками голосування у грудні 2015 року, опозиція вперше за 17 років отримала більшість місць у парламенті і тепер взяла курс на усунення від влади Мадуро і його соратників.

Свій мітинг провели і прихильники Мадуро. У промові президента перед прихильниками традиційно переважала антиамериканська риторика. Мадуро розкритикував рішення Вашингтона продовжити ще на один рік санкції щодо Каракаса.

"Ми нічого не просимо. Жодних послуг. Ми вимагаємо те, що належить нам по праву. Ми не хочемо, щоб Венесуелі загрожували іноземні держави. Ми не бажаємо, щоб Венесуелу залякувала імперія янкі", - заявив Мадуро.

У Венесуелі з\'явилася система подвійного курсу обміну валют

Через падіння цін на нафту (головний експортний продукт Венесуели) в країні різко загострилася економічна криза. Невдоволення громадян ситуацією, що склалася, стало однією з головних причин поразки соціалістів на чолі з Мадуро на парламентських виборах.

Нагадаємо, наприкінці лютого Венесуела скоротила робочий день чиновників заради економії електрики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram