ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Кадиров розповів про підготовку бойовиків ІД "на натовських базах"

Голова Чечні стверджує, що чеченським спецагентам удалося створити в ІД свою мережу.

Кадиров розповів про підготовку бойовиків ІД "на натовських базах"
Кадыров
Фото: Предоставлено автором

У складі терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ, ІД) працюють агенти чеченських спецслужб.

Про це сказав Рамзан Кадиров в інтерв'ю телеканалу "Россия 1", повідомляють на сайті голови й уряду Чечні.

З повідомлення випливає, що ще до початку громадянської війни в Сирії Кадиров отримав інформацію про створення спеціальних тренувальних таборів для бойовиків на Близькому Сході.

"У Росії ще не знали, я теж не знав, що ця організація буде називатися ІДІЛ. Інформація про те, що готують якісь терористичні угруповання, була. Інструктори там були з натовських держав. У ці табори були впроваджені агенти спецслужб із Чечні. Я спеціально для цього відправляв туди своїх людей, щоб перевірити, наскільки це правда. І наші хлопці пройшли там збори на натовських базах", - розповів Кадиров.

За його словами, чеченським спецагентам удалося створити в ІД свою мережу. Вони збирають інформацію про структуру, чисельність терористів, визначають цілі для бомбардувань російських літаків і фіксують їх результат.

"Ці хлопці туди пішли добровільно, щоб захистити Росію від її ворогів на її далеких підступах. Щоб у подальшому було спокійно жити в Чеченській Республіці та в Росії загалом. Завдяки їхній агентурній роботі сьогодні ПКС Росії успішно знищують терористичні бази в Сирії", - сказав Кадиров.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков у відповідь на заяву Кадирова сказав, що інформацію повинні підтверджувати відповідні відомства.

"І треба говорити не про чеченський спецназ, а про відповідні федеральні підрозділи. Міністерство оборони (Росії) неодноразово пояснювало, хто перебуває в Сирії, з якого моменту і що вони там роблять. Я пропоную орієнтуватися передусім на відповідні заяви Міністерства оборони", - цитує Пєскова "Интерфакс". Нагадаємо, в листопаді Кадиров закликав лідерів мусульманського світу об'єднатися в боротьбі проти ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram