ГоловнаСвіт

Експерт із комп'ютерної безпеки виявив у мережі базу даних на 191 млн американських виборців

В Інтернеті викладено дані громадян з усіх 50 штатів і столиці США Вашингтона.

Експерт із комп'ютерної безпеки виявив у мережі базу даних на 191 млн американських виборців
Фото: old.atn.ua

Незалежний експерт з комп'ютерної безпеки з міста Остін (Техас, США) Кріс Вікері виявив в Інтернеті базу даних на 191 млн американських виборців.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на сайт британського видання "Дейлі мейл".

База даних містить імена, адреси, дати народження, приналежність до політичних партій, номери телефонів і електронні адреси виборців зі всіх 50 штатів і столиці США Вашингтона.

За словами Вікері, він виявив це джерело інформації випадково. Експерт не знає, хто керує цією базою даних, і зараз працює з американською владою, щоб установити власника і вилучити інформацію з публічного доступу.

"Дейлі мейл" зазначає, що юридичні норми захисту персональних даних американських виборців відрізняються від штату до штату і закони деяких штатів США не накладають жодних обмежень на поширення цієї інформації.

Нагадаємо, 25 грудня творець месенджера Telegram Павло Дуров відмовився видавати особисті дані користувачів владі РФ. На його думку, якщо російські правоохоронці отримають доступ до особистого листування користувачів месенджера, це призведе до виникнення чорного ринку особистих даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram