ГоловнаСвіт

У Туреччині затримано 27 російських суден, - ЗМІ

За даними ЗМІ, турецька влада симетрично відповіла на дії РФ.

У Туреччині затримано 27 російських суден, - ЗМІ
Турция
Фото: segodnya.ua

Туреччина затримала у своїх портах 27 російських суден.

Про це пише газета Haberturk.

Видання уточнює, що це зроблено у відповідь на "аналогічні дії Росії", яка нібито затримала вісім кораблів, що ходили під турецьким прапором. У яких гаванях перебувають російські судна, невідомо.

За інформацією газети, влада Туреччини спершу не вживала заходів, спостерігаючи за блокуванням своїх суден у російських портах і чекаючи, що найближчим часом це припиниться. Однак, зазначає Haberturk, бюрократичні зволікання з оформленням турецьких бортів не припинялися протягом тижня, у зв'язку з чим із 15 грудня було вирішено чинити аналогічно з кораблями, які ходять під прапором Росії і перебувають у портах Туреччини.

Туреччина відмовилася платити РФ за збитий Су-24

Джерело видання додає, що зараз представники влади обох держав почали обговорювати врегулювання цього питання, листуючись електронною поштою. За його словами, поки що незрозуміло, де і коли можуть відбутися переговори, але обидві сторони "продемонстрували намір вирішити проблему".

Криза у відносинах між Москвою та Анкарою почалася після того, як два турецькі винищувачі 24 листопада збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження. Після цього Росія ввела відносно Анкари санкції, які, зокрема, торкнулися туристичної сфери і постачання продуктів харчування. Також вона скасувала безвізовий режим з Туреччиною. Раніше в середу повідомляли, що Росія розширює санкції проти Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram