ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини висловило співчуття з приводу збитого Су-24

В Анкарі наполягають на порушенні турецького повітряного простору російським літаком

МЗС Туреччини висловило співчуття з приводу збитого Су-24
Сергей Лавров

Міністерство закордонних справ Туреччини висловило свої співчуття у зв'язку із загибеллю російських військових через падіння російського бомбардувальника Су-24.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на заяву голови МЗС РФ Сергія Лаврова.

За словами міністра, він спілкувався телефоном з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

"Міністр закордонних справ Туреччини почав з того, що приніс щирі співчуття у зв'язку із загибеллю російських військових, висловив жаль у зв'язку з тим, що сталося, але одночасно намагався виправдати дії військово-повітряних сил Туреччини тим, що російський літак порушував повітряний простір цієї країни", - сказав Сергій Лавров на прес-конференції в середу.

Російський бомбардувальник Су-24 збили турецькі військово-повітряні сили у вівторок, 24 листопада. У ньому перебували два льотчики, один із яких загинув, другому вдалося врятуватися. Міноборони РФ стверджує, що літак перебував у сирійському повітряному просторі. Президент Туреччини Реджип Таїп Ердоган виступив із заявою, що Су-24 перетнув сирійсько-турецький кордон і був збитий після десятого попередження. Володимир Путін оголосив Туреччину поплічником ІДІЛ.

Після падіння бомбардувальника до нього вилетів російський Мі-8, який мав провести рятувальну місію. Вертоліт підбили, він зробив екстрене приземлення. У результаті рятувальної операції загинув один російський контрактник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram