ГоловнаСвіт

Посол РФ заявив про порятунок другого пілота збитого Су-24 армією Асада (оновлено)

Льотчика, який вижив, мають доправити на російську базу в Сирії

Посол РФ заявив про порятунок другого пілота збитого Су-24 армією Асада (оновлено)
Фото: twitter.com/HaberturkTV

Посол Росії у Франції Олександр Орлов заявив, що другого пілота збитого турецькими ВПС російського бомбардувальника Су-24 врятували війська Башара Асада.

Про це він заявив в ефірі радіостанції Europe 1.

"Один із них (пілотів, - ред.) отримав поранення і загинув на контрольованій джихадистами території. Другий зміг втекти і врятувався завдяки сирійській армії", - розповів російський дипломат.

За словами посла, пілота,

який вижив, мають доправити на російську базу в Сирії.

Орлов також стверджує, що турецькі ВПС не попереджали російський Су-24 про порушення повітряного простору.

Оновлено: Міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що штурмана літака Су-24 доправили на російську авіабазу, повідомляє РИА Новости.

"Операція завершилася успішно. Штурмана доправлено на нашу базу. Живий, здоровий", - сказав міністр на засіданні колегії міноборони. Шойгу додав, що операція завершилася о 3:40 за московським часом. Він подякував усім, хто брав участь у порятунку російського льотчика.

Нагадаємо, у вівторок російський Су-24, який брав участь у повітряній операції проти терористів у Сирії, збили турецькі ВПС поблизу кордону з Туреччиною після вторгнення у повітряний простір країни. У міноборони РФ заявили, що бомбардувальник збили з землі, а також заперечують відомості про те, що літак порушив повітряний простір Туреччини.

Коментуючи катастрофу, президент РФ Володимир Путін назвав Туреччину поплічником терористів. Раніше повідомлялося, що обидва пілоти збитого літака, імовірно, загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram