ГоловнаСвіт

Обама перепросив за "помилковий" обстріл шпиталю в Афганістані

Президент США пообіцяв вжити заходів, щоб така трагедія не повторилася в майбутньому.

Обама перепросив за "помилковий" обстріл шпиталю в Афганістані
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама персонально попросив пробачення і висловив жаль під час спілкування з Джоан Лю, яка очолює організацію "Лікарі без кордонів", через "помилковий авіаудар" по шпиталю в афганському місті Кундуз.

Про це заявив у середу під час брифінгу у Вашингтоні речник Білого дому Джош Ернест, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні вранці президент Обама зв'язався телефоном з міжнародним президентом організації "Лікарі без кордонів" Джоан Лю, щоб попросити пробачення і висловити співчуття персоналу та пацієнтам організації, яких було вбито й поранено під час помилкового повітряного удару американських військових по польовому шпиталю в Кундузі", - зазначив представник адміністрації президента США.

Американський лідер в розмові запевнив, що розслідування цього випадку забезпечить прозорий і об'єктивний аналіз фактів і обставин інциденту. Він також пообіцяв вжити заходів, щоб така трагедія не повторилася в майбутньому.

Після розмови з Джоан Лю Обама зателефонував президентові Афганістану Ашрафу Гані, щоб висловити співчуття у зв'язку з людськими жертвами через інцидент. Водночас він зазначив, що продовжить працювати з афганським урядом для гарантування безпеки народу Афганістану.

Нагадаємо, командувач силами США в Афганістані генерал Джон Кемпбелл напередодні заявив, що США беруть на себе відповідальність за бомбардування шпиталю в Кундузі минулої суботи. Він також зазначив, що удар завдали на підставі даних афганських сил, котрі попросили підтримку з повітря в ході зіткнення з бойовиками "Талібану".

За інформацією афганської сторони, бойовики вели обстріл з території лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram