ГоловнаСвіт

У Франції випустили путівник для біженців

Гід для біженців вийшов накладом чотири тисячі примірників.

У Франції випустили путівник для біженців
Архив
Фото: EPA/UPG

Французьке видавництво Guides de Routard, яке випускає путівники для туристів, видало перший у країні гід для біженців.

Як повідомляє The Local, тираж становить чотири тисячі примірників.

Невелика книга, яка називається "Hello!", має 85 сторінок і складається виключно з ілюстрацій. На них, наприклад, пояснюють, як виглядають мечеті і церкви, як користуватися банкоматами або що робити в ситуаціях, коли потрібна допомога лікаря.

Ініціатором випуску путівника став засновник Guides de Routard Філіп Глогуен (Philippe Gloaguen). Він зазначив, що ідея прийшла до нього після того, як він зіткнувся з бездіяльністю влади в питанні біженців.

Зазначають, що частину тиражу поширить FNARS - організація, яка надає допомогу біженцям у центрах тимчасового утримання по всій Франції.

Останнім часом через нестабільну ситуації в країнах Африки та Близького Сходу в держави Європи прибуває все більше число мігрантів. Згідно з планом, запропонованим Єврокомісією, біженці повинні розподілятися по країнах ЄС пропорційно до їхнього населення, економіки, рівня життя й інших факторів. Наприклад, Франції необхідно розмістити 14,7% біженців, Німеччині - 18,42%. Усього держави Євросоюзу домовилися прийняти 32 тис. мігрантів протягом двох років.

Наприкінці серпня повідомлялося, що у французькому Кале зведуть табір, розрахований на півтори тисячі біженців. Будівництво комплексу має початися у 2016 році. У новому таборі буде 120 тентів, кожен із яких зможе прийняти до 12 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram