ГоловнаСвіт

Жителі Тяньцзиня поскаржилися на отруйну піну на вулицях

Лікарі та хіміки поки що не можуть сказати, з чим саме зіткнулися постраждалі.

Жителі Тяньцзиня поскаржилися на отруйну піну на вулицях
архив
Фото: sina.com

На вулицях китайського Тяньцзиня після дощу з'явилася дивна біла піна.

Про це повідомляє Shanghaiist.

За словами людей, на шкіру котрих потрапила піна, їм печуть обличчя, губи і руки. Декотрі кажуть, що уражені ділянки шкіри постійно сверблять. Лікарі та хіміки поки що не можуть сказати, із чим саме зіткнулися постраждалі.

Метеорологи раніше заявили, що опади в Тяньцзині не становлять небезпеки для здоров'я людей. Водночас міська влада побоюється, що через дощ отруйні речовини, які зберігали на складах в порту, можуть поширитися по всьому місту й околицях. За їхніми даними, у згорілих контейнерах зберігалося понад 40 видів хімікатів, зокрема 800 тонн аміачної селітри (нітрату амонію), 500 тонн нітрату калію і 700 тонн вкрай токсичного ціаніду натрію.

Вибухи і пожежа в портовому місті Тяньцзині, розташованому на південний схід від Пекіна, відбулися 12 серпня. Причиною НП, імовірно, стала детонація вибухових речовин у контейнері на території порту. За оцінками китайського сейсмологічного центру, потужність одного з вибухів становила 21 тонну в тротиловому еквіваленті, іншого - три тонни. 15 серпня на території портового комплексу відбулося ще кілька вибухів. Жертвами катастрофи стали 114 осіб, ще 57 зникли безвісти. Понад 700 осіб отримали поранення, понад шість тисяч були змушені покинути свої будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram