ГоловнаСвіт

У КНДР портрет президента Південної Кореї використовували як мішень для солдатів

Північнокорейські солдати поклялися помститися американцям і південнокорейцям за злочини.

У КНДР портрет президента Південної Кореї використовували як мішень для солдатів
Архив
Фото: EPA/UPG

Північнокорейське телебачення показало мішені, на які наліплено зображення, що нагадує президента Південної Кореї Пак Кин Хе.

Про це повідомляє агентство UPI

Офіційне північнокорейське телебачення показало передачу, присвячену поїздці солдатів і офіцерів Корейської народної армії в Музей американських військових злочинів у місті Сінчхон. У програму поїздки входили також вправи з макетами зброї - зокрема прицілювання.

На кадрах можна розгледіти, що до однієї з мішеней приліплено зображення, що нагадує президента Республіки Корея Пак Кін Хе, а на задньому плані викладено гасло "Смерть американським імперіалістам". Фотографії на інших мішенях ідентифікувати не вдалося. Після візиту солдати провели мітинг, на якому поклялися помститися американцям і південнокорейцям за злочини.

Тим часом, як повідомляло південнокорейське агентство "Ренхап", у Республіці Корея мішені у вигляді північнокорейських лідерів з'явилися ще кілька років тому. Зокрема 2011 року Пхеньян висловив протест Сеулу: КНДР обурило, що солдати південнокорейської армії на стрільбищах ведуть вогонь по плакатах з нинішнім північнокорейським лідером Кім Чен Ином і його покійним батьком Кім Чен Іром.

Наразі КНДР і Республіка Корея технічно перебувають у стані війни, але останнім часом Пхеньян і Сеул заявляють про готовність відновити діалог. Зокрема 2 січня 2015 року південнокорейський прем'єр-міністр Чон Хон Он заявив, що його уряд докладе максимум зусиль, щоб припинити конфронтацію зі своїм північним сусідом. При цьому наприкінці липня повідомляли, що

Кім Чен Ин заявив, що готується до війни зі США і з Південною Кореєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram