ГоловнаСвіт

У США почався онлайн-продаж вогнеметів

На федеральному рівні не існує жодних заборон на придбання чи застосування вогнеметів.

Американські компанії Throwflame (базується у Клівленді) та Ion Productions (із Детройта) почали онлайн-продаж вогнеметів.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Свою продукцію, що стріляє на 15 метрів (50 футів), Throwflame пропонує за $1,6 тис. Моделі Ion Productions, що викидають полум'я на 7,5 метра (25 футів), можна придбати за $900.

"Завжди знайдуться люди, які захочуть купити їх (вогнемети - ред.) для розваги. Наприклад, здивувати сусідів під час барбекю", - заявив засновник компанії Throwflame Квінн Вайтхед (Quinn Whitehead).

За словами власників обох компаній, вогнемети знадобляться переважно фермерам.

На федеральному рівні будь-яких заборон на придбання чи застосування цих пристроїв не існує. У деяких штатах, зокрема в Меріленді, вогнемети заборонені. У Каліфорнії їх вважають "пристроями для руйнування". Проте влада штату видає ліцензії на їхнє застосування під час зйомок фільмів.

Востаннє американські солдати активно використовували вогнемети під час війни у В'єтнамі (з 1965-го по 1973 рік). Однак після хвилі критики з боку ЗМІ і правозахисників американська армія припинила використання цієї зброї під час бойових дій.

У США з 2012 року (після розстрілу 26 школярів і вчителів у школі "Сенді Хук" у Коннектикуті) точаться суперечки про право громадян на володіння зброєю. І прихильники, і противники цієї ініціативи апелюють до статистики: перші з її допомогою доводять, що вільний обіг вогнепальної зброї провокує зростання злочинності, інші, навпаки, наполягають на тому, що володіння вогнепалом робить життя безпечнішим.

Президент США Барак Обама не раз намагався обмежити права американців на володіння зброєю. Проте здійснити цей проект главі держави заважають представники "збройового лобі" і їхні союзники в американському Конгресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram