ГоловнаСвіт

Російський опозиціонер Пономарьов про вето щодо трибуналу: "На злодієві і шапка горить"

Депутат Держдуми підкреслив, що "з точки зору міжнародного права Крим належить Україні".

Російський опозиціонер Пономарьов про вето щодо трибуналу: "На злодієві і шапка горить"
Илья Пономарев

Депутат Держдуми Росії, опозиціонер Ілля Пономарьов, коментуючи рішення Росії накласти вето на створення міжнародного трибуналу щодо збитого "Боїнга", заявив, що "на злодієві і шапка горить".

Таку думку він висловив в інтерв'ю "112 каналу" під час свого візиту до Києва.

За його словами, своїми діями Росія дала зрозуміти свою причетність до катастрофи MH17.

Крім того, коментуючи питання про анексію Криму Росією, Пономарьов заявив, що "з точки зору міжнародного права Крим належить Україні".

За його словами, Росія повинна вивести з окупованого півострова війська, після чого в Криму має на паритетних засадах - з агітацією як з боку України, так і з боку Росії - відбутися референдум.

Пономарьов також наголосив, що "якщо ви покажете людям в Криму, що вони втратили", то півострів повернеться до складу України.

Нагадаємо, увечері 29 липня Росія наклала вето на проект резолюції про створення міжнародного трибуналу щодо збитого "Боїнга".

У 2013 році Ілля Пономарьов вийшов з партії "Справедливая Россия", але залишається членом цієї фракції в Держдумі. Він був єдиним депутатом, який проголосував проти анексії Криму. В кінці червня Пономарьова було заочно заарештовано за звинуваченням у співучасті в розтраті коштів фонду "Сколково".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram