ГоловнаСвіт
Спецтема

МВФ виступив за реструктуризацію боргу Греції

Фонд не піде на поступки.

МВФ виступив за реструктуризацію боргу Греції

Міжнародний валютний фонд вважає необхідною реструктуризацію боргу Греції, але при цьому не даватиме країні жодних послаблень і діятиме відповідно до звичайних правил кредитування.

Про це директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, виступаючи в Інституті Брукінгса у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

"Програма має працювала на двох опорах. Одна з них - важливі реформи і фіскальна консолідація, як ми радили у випадках Ірландії, Португалії та Кіпру. Друга опора - реструктуризація боргу, яка, на наше переконання, необхідна тут, щоб забезпечити стабільність боргу", - пояснила позицію МВФ Лагард.

Вона зазначила, що МВФ безпосередньо залучений до врегулювання економічної кризи в Греції і це відбувається виключно на прохання самої країни.

"Фонд повинен дотримуватися встановлених правил, а не підганяти їх, зберігати однакове ставлення до всіх", - наголосила Лагард.

Як заявив раніше президент Європейської ради Дональд Туск, нездатність Євросоюзу домовитися до кінця тижня з приводу Греції призведе до банкрутства країни і матиме негативні геополітичні наслідки для всієї Європи.

Зі свого боку президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами надзвичайного саміту лідерів країн-членів Єврозони повідомив, що Єврокомісія має докладний план у разі виходу Греції із зони євро.

Водночас у Греції наголошують на спільній відповідальності з Євросоюзом заради перетворень у країні і розвитку Єврозони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram