ГоловнаСвіт

"Ісламська держава" почала карбувати золоті монети

"Ісламський динар" коштуватиме 139 доларів.

Джихадистське угруповання "Ісламська держава" (ІД) почало карбувати монети.

У соцмережах з'явилися фотографії так званих "ісламських динарів" із золота, цінність яких нібито становить 139 доларів США, повідомила британська газета The Telegraph у вівторок, 23 червня, з посиланням на сирійських активістів.

Зокрема, газета посилається на твіт супротивника ІД Абу Ібрахіма Раккаві, який живе в контрольованому джихадистами місті Ракка на півночі Сирії. 22 червня він повідомив у Twitter про те, що монети скоро надійдуть в обіг.

Схожі знімки розміщено також на джихадистських акаунтах у соцмережах, пише далі видання. Згідно з цією інформацією, грошова одиниця буде включати сім номіналів монет - дві золоті, три срібні та дві мідні. На них буде зображена карта світу, а також коранний символ із сімома пшеничними колосками.

Ще в листопаді 2014 року "Ісламська держава" оголосила про намір пустити в обіг власну грошову одиницю в підконтрольних регіонах. Метою джихадистів при цьому є "звільнення від сатанинської глобальної економічної системи", цитує The Telegraph.

Нагадаємо, терористичне угруповання "Ісламська держава" почала наступ у червні 2014 року і захопила значні ділянки території Сирії й Іраку. Із серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А із середини вересня США та їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram