ГоловнаСвіт

Нідерланди хочуть трибуналу з приводу збитого "Боїнга"

Провину Росії може довести міжнародний суд.

Нідерланди хочуть трибуналу з приводу збитого "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Нідерланди розглядають можливість спільного з партнерами міжнародного трибуналу для судового переслідування тих, кого підозрюють у причетності до падіння малайзійського "Боїнга" над Східною Україною.

Про це повідомило у вівторок, 23 червня, агентство Reuters із посиланням на можновладних урядовців Нідерландів, які надали інформацію на умовах анонімності. Хоча шанси на проведення успішного процесу невеликі, голландська влада сподівається на створення судової інстанції на кшталт Міжнародного суду ООН для вчинення тиску на Росію, роль якої в процесі називають "вирішальною".

З позиції Нідерландів, новий судовий орган повинен діяти за підтримки Ради Безпеки ООН після того, як буде завершено міжнародне розслідування причин катастрофи авіалайнера й органи слідства назвуть імена підозрюваних.

Пасажирський літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур 17 липня 2014 року, ймовірно, збили сепаратисти над територією Донбасу. Загинули всі, хто перебував на борту - 298 осіб, дві третини з яких були громадянами Нідерландів. Відтоді уряд країни перебуває під тиском громадськості, яка вимагає розібратися, хто винен у катастрофі лайнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram