ГоловнаСвіт

У КНДР заявили про існування ліків від коронавірусу, Еболи і СНІДу

Північнокорейські ліки - це рослинний розчин із корейського женьшеню і рідкоземельних мікроелементів

У КНДР заявили про існування ліків від коронавірусу, Еболи і СНІДу
Фото: guardian.co.uk

Центральне телеграфне агентство КНДР (ЦТАК) повідомило про те, що північнокорейські ліки "Кимдан-2" рятують від вірусу Еболи, коронавірусу близькосхідного респіраторного синдрому (MERS) і СНІДу.

Інформація публікується на сайті ЦТАК. В англомовному варіанті повідомлення йдеться про лікарський препарат, що запобігає "різним епідеміям".

"Такі згубні вірусні інфекції як SARS (атипова пневмонія), Ебола і MERS вражають імунну систему, і тому вони з легкістю піддаються лікуванню "Кимданом-2", що відновлює імунітет", - пише північнокорейське агентство.

На сайті кымдан2.рф, де зібрані контакти магазинів, що продають ліки у Росії, йдеться, що медичний препарат - це рослинний розчин із корейського женьшеню і рідкоземельних мікроелементів.

У свою чергу Associated Press нагадує, що під час спалахів пташиного грипу 2006-го і 2013 років Північна Корея також рекламувала ці ліки, створені у 1996 році.

Повідомлення про ефективність препарату з'явилися на тлі спалаху коронавируса MERS у Південній Кореї, де, за останніми даними, цією хворобою заразилися 166 осіб, 24 з яких загинули.

Перший випадок зараження MERS стався у 2012 році в Саудівській Аравії. До червня 2015 року вірус зафіксували більш ніж у 20 країнах, в тому числі у Південній Кореї, Таїланді і США. У Європі перший смертельний випадок зафіксовано 6 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram