ГоловнаСвіт

Білорусь стягує армію до кордону з Україною

Експерти стверджують, що білоруська армія відпрацьовує сценарій гібридної війни

Білорусь стягує армію до кордону з Україною
Фото: svaboda.org

Мобільні підрозділи білоруської 38-ї окремої мобільної бригади за підтримки авіації рушили до кордону з Україною.

Міністерство оборони говорить про великі навчання, відпрацювання взаємодії прикордонників з ПС та підготовку до протидії диверсійним групам, передає телеканал "Белсат".

"У район населеного пункту Костюковка Гомельської області здійснив марш підрозділ сто третьої окремої мобільної бригади сил спецоперацій ПС. Під час маршу особовий склад відпрацював завдання у відбитті атаки умовного супротивника", - йдеться в повідомленні Міністерства оборони Білорусі, яке цитує "Белорусский партизан".

Військовий оглядач Олександр Алесін впевнений, що прикордонники і сили спецоперацій готуються до гібридної війни.

"Відпрацьовується сценарій з протистояння гібридній війні. Адже одним з головних елементів гібридної війни є проникнення ззовні інструкторів, зброї, поповнення, матеріальних та грошових засобів. У принципі, як ми бачимо на прикладі України, неприкритий кордон веде до того, що ніхто не може визначити, що рухається між Росією і Донбасом. Ось у Білорусі перейшли від теоретичного вивчення форм і методів гібридної війни до практичних занять", - вважає експерт.

Алесін вважає, що такі навчання виглядають більш-менш виправданими на кордоні з Україною. За його словами, дипломатично незручно проводити такі навчання на кордоні з Росією, і небажано на кордоні з країнами Балтії, де тривають навчання НАТО.

Експерт заявив, що ніякої загрози Києву ці навчання не становлять, це підготовка Білорусі до власної гібридної війни.

"Коли у нас з'являться "зелені чоловічки", почнуться бойові дії, буде вже пізно - потрібно буде стріляти. А щоб не пустити їх на нашу територію - вживаються такі заходи", - зазначив Алесін.

Раніше президент Біларусі Олександр Лукашенко висловив готовність продовжувати надавати всю необхідну допомогу у його вирішенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram