ГоловнаСвіт

Засновника найбільшого інтернет-магазину наркотиків Silk Road засудили до довічного

Сайт працював на "темному боці інтернету"

Засновника найбільшого інтернет-магазину наркотиків Silk Road засудили до довічного
Фото: wikimedia.org

Суд Нью-Йорка в п'ятницю засудив до довічного ув'язнення Росса Ульбріхта, засновника сайту "Шовковий шлях" (Silk Road), яким анонімно користувалися тисячі наркоторговців, пише BBC Russia.

На сайті охочі могли замовити героїн, кокаїн, ЛСД, підроблені документи. Оплата проводилася за допомогою онлайн-валюти - біткойнів. За даними прокуратури, грошовий оборот сайту становив понад 200 мільйонів доларів, а його власник збагатився щонайменше на 18 мільйонів.

Silk Road був доступний тільки через захищену мережу Tor, яка дозволяє приховувати IP-адреси користувачів.

Сайт Ульбріхта був закритий в 2013 році після того, як поліція заарештувала засновника. На суді Ульбріхт запевняв, що створив сайт у вигляді експерименту, і незабаром передав його іншим людям.

У лютому 31-річного Ульбріхта було визнано винним за всіма пунктами звинувачення, включаючи розповсюдження наркотиків, участь у злочинному співтоваристві, відмивання грошей, підробку документів та комп'ютерний злом.

Після винесення вердикту присяжних Ульбріхт звернувся до судді з проханням змилуватися над ним і не призначати довічний термін, який, за його словами, рівносильний смертному вироку.

"Я знаю, що ви повинні забрати мої зрілі роки, - писав він, - але, будь ласка, залиште мені мою старість".

Суддя федерального суду Манхеттена Кетрін Форрест залишилася непохитною. Оголошуючи вирок, вона сказала заплаканому Ульбріхтові, що він "нічим не кращий за будь-якого іншого наркоторговця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram