ГоловнаСвіт

Посол Індонезії у Пакистані помер у результаті травм, отриманих під час атаки талібів на вертоліт

Індонезійське МЗС назвало загиблого посла одним зі своїх кращих дипломатів.

Посол Індонезії у Пакистані помер у результаті травм, отриманих під час атаки талібів на вертоліт

Посол Індонезії в Пакистані Бурхан Мухаммед (Burhan Muhammad) помер у вівторок, через 11 днів після того, як урядовий вертоліт, на борту якого він перебував, зазнав аварії в результаті атаки бойовиків пакистанського "Талібану".

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву голови МЗС Індонезії.

"Міністерство закордонних справ втратило одного зі своїх кращих дипломатів", - заявив голова МЗС Індонезії Ретно Марсуді (Retno Marsudi).

Як повідомляли, на борту вертольота Мі-17, збитого талібами, перебували 17 іноземців і шість пакистанців. Під час аварії загинули дружина індонезійського посла, посли Норвегії та Філіппін, а також три пакистанця - представники екіпажу повітряного судна. Ще три людини, зокрема Бурхан Мухаммед, а також посли Польщі та Нідерландів, отримали травми. При цьому влада Пакистану стверджувала, що вертоліт зазнав аварії через відмову двигуна.

Іноземні дипломати, які перебували на борту вертольота, в момент аварії вивчали місця для нового туристичного проекту.

58-річний Бухран Мухаммед обіймав посаду посла Індонезії в Ісламабаді з 2008 року. Після аварії його госпіталізували. Згідно із заявою індонезійського МЗС, у вівторок його тіло доправлять в індонезійська місто Джок'якарта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram