ГоловнаСвіт

Міноборони РФ вперше показало фотографії нового танка Т-14

На параді Перемоги в Москві візьме участь новітня техніка

Міністерство оборони Росії вперше покаже на військовому параді 9 травня перспективну техніку, яку планується прийняти на озброєння у найближчі роки. На сайті МО РФ сьогодні з'явилися перші фото цієї техніки, повідомляє видання N+1.

Зокрема, серед зразків перспективної техніки є і фотографія основного бойового танка Т-14, створеного на базі єдиної важкої гусеничної платформи "Армата".

Фото: mil.ru

Перші неофіційні фотографії перспективного танка, а також відеозаписи його переміщення з'явилися в мережі близько місяця тому. Як і на офіційних світлинах міністерства оборони Росії, на цих фотографіях вежа танка закрита чохлом, ймовірно, для збереження секретності.

Розробку танка на базі "Армати" веде корпорація "Уралвагонзавод" з середини 2000-х років. Перша закрита демонстрація танка відбулася у 2013 році на виставці у Нижньому Тагілі. Згідно з чинними планами міністерства оборони Росії, випробування "Армати" завершаться у 2016 році, після чого почнеться масштабне серійне виробництво нових машин і поставка їх у війська.

Серед фотографій іншої перспективної техніки, опублікованих міністерством оборони Росії, є світлини нової самохідної артилерійської установки "Коаліція-СВ", бронетранспортера і бойової машини піхоти на базі платформи "Курганець-25", бойової машини піхоти на базі платформи "Армата" і бронетранспортера "Бумеранг".

Нагадаємо, штаб АТО вважає, що Росія використовує Донбас як полігон для випробування своїх новітніх зразків зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram