ГоловнаСвіт

На Кавказі вбито наступника Доку Умарова (оновлено)

Ватажка "Імарату Кавказ" застрелили в дагестанському селищі.

На Кавказі вбито наступника Доку Умарова (оновлено)
Алиасхаб Кебеков
Фото: kavkaz-uzel.ru

На Кавказі вчора ввечері вбили лідера терористичної організації "Імарат Кавказ" Аліасхаба Кебекова.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на джерела в правоохоронних органах, Кебекова вбили російські спецпризначенці в рамках операції, яка проходила під Буйнакськом у Дагестані. Кебеков разом із ще кількома спільниками засіли в одному з будинків селища Герей-Авлакі. Інформацію про можливу загибель ватажка "Імарату Кавказ" підтверджують джерела "Интерфакса".

"Бандити переховувалися в бункері, обладнаному під будинком, звідки вони вели шквальний вогонь по співробітниках федеральних сил. Унаслідок ужитих спецзаходів співробітникам федеральних сил вдалося ліквідувати трьох бандитів, проте, згідно з попередньою інформацією, в бункері під будинком можуть перебувати ще дві людини", - сказав співрозмовник агентства.

Оновлення. Як повідомляє "Интерфакс", у російському антитерористичному центрі підтвердили смерть Кебекова. Разом із ним загинули Шаміль Гаджієв і Омар Магомедов, названі ватажками дагестанського бандпідпілля. У квітні 2006 року Гаджієв і Магомедов брали участь у вбивстві трьох співробітників інкасаторської служби, у травні 2007 року - у пограбуванні пошти в Унцукульському районі РД, Гаджієва також підозрюють у вбивстві двох інспекторів ДПС в Ульянівській області 2008 року.

Нагадаємо, що Кебеков очолив "Імарат Кавказ" 2014 року. У січні минулого року на YouTube було викладено аудіозапис з голосом Кебекова, в якому йшлося про смерть Доку Умарова, а також про те, що самому Кебекову пропонують стати на чолі "Імарату". У березні стало відомо, що організація офіційно обрала Кебекова своїм ватажком.

"Імарат Кавказ" офіційно внесено до списку терористичних організацій і в Росії, і в країнах Заходу - США, Великобританії, Канаді.

Нагадаємо, в грудні минулого року бойовики "Імарату Кавказ" узяли на себе відповідальність за напад на Грозний, у рамках якого кілька невідомих відкрили вогонь по співробітниках поста ДПС, які намагалися затримати підозрілий автомобіль. Згодом їх заблокували в Будинку друку в центрі Грозного, який спалили під час спецоперації ліквідації нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram