ГоловнаСвіт

Площа пожеж у Забайкаллі за добу збільшилася вдвічі

Найскладнішою ситуація залишається в Читинському районі

Площа пожеж у Забайкаллі за добу збільшилася вдвічі
Фото: EPA/UPG

Площа лісових пожеж у Забайкальському краї Російської Федерації за добу зросла майже удвічі - з 57 до 104 тис. га.

Про це повідомила Держлісслужба регіону, інформує ТАСС.

"За даними на 8:00 місцевого часу, в Забайкаллі вирують 92 лісові пожежі на площі понад 104 тис. га. 26 із них локалізовано на площі 7,7 тис. га. Пожежі охопили 20 районів. Найскладніша ситуація залишається в Читинському районі. Тут горять 26 пожеж. Поширенню природних пожеж сприяє суха і вітряна погода. Основна причина пожеж - людський фактор", - йдеться в повідомленні.

У Забайкальському краї ліси горять із 19 березня. Через шквалистий вітер у понеділок лісові і степові пожежі перекинулися на житлові будинки та дачні кооперативи відразу в декількох районах Забайкалля. За попередніми даними, від розгулу стихії за дві доби постраждала понад 21 тис. осіб, вогонь знищив 203 житлові будинки у 18 населених пунктах. Також пошкоджено 284 дачні будинки.

На всій території Забайкальського краю чинний режим надзвичайної ситуації.

"У більшості випадків пожежі виникли через необережне поводження з вогнем людей поблизу населених пунктів, на територіях дачних кооперативів і приватних житлових будинків", - повідомив віце-прем'єр уряду регіону Геннадій Чупин.

Раніше прокуратура краю повідомила про порушення кримінальної справи проти в.о. керівника Держлісслужби краю і деяких посадових осіб крайового уряду, відповідальних за гасіння лісових і ландшафтних пожеж, запобігання і ліквідацію надзвичайних ситуацій. Усього за три доби в регіоні через природні пожежі порушено 25 кримінальних справ.

Нагадаємо, в результаті пожеж у Хакасії загинули 29 осіб, ще трьох осіб вважають зниклими безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram