ГоловнаСвіт

Кемерон вирішив боротися з "впливом Росії" в країнах Східної Європи

Британський прем'єр виступає за збереження санкцій відносно Росії.

Кемерон вирішив боротися з "впливом Росії" в країнах Східної Європи
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон відродив програму часів закінчення "холодної війни", яку запустила Маргарет Тетчер для протидії впливу Москви в країнах Східної Європи (Україна, Білорусь, Молдова, Болгарія, Чехія, Угорщина, Польща, Румунія, Словаччина).

Про це пише Bloomberg

Джерело агентства на умовах анонімності розповіло, що у фонд допомоги цієї програми вже надійшло понад 5 млн фунтів тільки для однієї України. Ще 15 млн фунтів "призначено для підтримки демократії в Молдові, Грузії та Сербії", розповів співрозмовник Bloomberg.

За даними агентства, програма фонду побудована за моделлю фонду "Ноу-хау", який із кінця 80-х допомагав перебудовувати систему управління в країнах Східного блоку, які потрапляли під вплив Радянського Союзу.

Кемерон мав звернутися до інших європейських лідерів під час закритої зустрічі Євроради в Брюсселі в четвер, щоб спільно використовувати фонд для розвитку енергетичного та банківського секторів у країнах, де потужний вплив Росії.

За словами співрозмовників агентства, Кемерон виступає за продовження санкцій проти Росії, допоки мінських угод не виконуватимуть у повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram