ГоловнаСвіт

Bloomberg написав про проблеми у відносинах Путіна і Сєчина

За даними ЗМІ, Путін незадоволений Сєчиним через кризу в російській економіці

Bloomberg написав про проблеми у відносинах Путіна і Сєчина
Игорь Сечин
Фото: www.gazeta.ru

Президент РФ Володимир Путін почав ставитися до голови компанії "Роснефть" Ігоря Сєчина, який входить до його близького оточення понад 20 років, набагато критичніше.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на двох неназваних радників глави держави.

Один зі співрозмовників агентства розповів, що на відносини Путіна і Сєчина вплинула, крім іншого, купівля компанією "Роснефть" компанії ТНК-BР. Сума угоди, укладеної в 2013 році, становила $55 млрд. За словами Путіна, на які послалося джерело, вона виявилася не такою вигідною, як очікувалося.

Інший співрозмовник зазначив, що в грудні минулого року Путіна розгнівало падіння курсу рубля. Воно було викликане й тим, що "Роснефть" непублічно випустила облігації на 625 млрд рублів, додало джерело. Пізніше Центробанк включив облігації держкомпанії в ломбардний список. Через кілька днів після розміщення, 16 грудня, курс євро на Московській біржі піднявся до 100 рублів, а курс долара - до 80 рублів.

Агентство зазначає, що операція була "непрозорою" і "збентежила ринки", а також сприяла ослабленню рубля. Джерело агентства уточнило, що стабільний рубль був для президента предметом гордості.

Крім цього, за даними Bloomberg, Сєчин просив "про пряму фінансову підтримку з держбюджету" і "лобіював введення податкових пільг".

11 березня головний редактор видання "Независимая газета" Костянтин Ремчуков написав у своєму "Твіттері", що 12 березня Сєчина нібито відправлять у відставку.

Того ж дня прес-секретар компанії "Роснефть" Михайло Леонтьєв спростував цю інформацію. "Я дуже хочу, щоб Костя сказав, хто його так підставив і навіщо він поширює ці недостовірні чутки", - сказав він.

У січні Bloomberg з посиланням на "давніх товаришів" Путіна повідомляв, що найближче оточення глави держави звузилося з декількох десятків соратників до невеликої групи співробітників спецслужб і силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram