ГоловнаСвіт

Єврогрупа продовжила кредитування Греції

Кредитори вимагають від Афін проведення економічних реформ

Єврогрупа продовжила кредитування Греції

Єврогрупа продовжила кредитування Греції ще на чотири місяці після того, як представники Афін у вівторок представили кредиторам план економічних реформ.

Про це повідомляє euronews.

Разом з тим, фінансування розпочнеться лише після схвалення детального плану реформ нового грецького кабінету усіма 19 країнами єврозони.

Фондові ринки відгукнулися на рішення Єврогрупи позитивною динамікою.

Серед пропонованих Афінами заходів реформування економіки - боротьба з ухиленням від сплати податків та контрабандою пального і тютюну, подальша приватизація та введення прогресивної шкали податків.

"Це не угода про заходи жорсткої економії. Це по суті опис основних напрямків нашої політики з поки невизначеними тимчасовими рамками для їхньої реалізації", - пояснив міністр внутрішніх справ Греції Нікос Вуцис.

Єврогрупа вважає, що запропоновані Афінами заходи можуть дати гарні результати, однак вимагає застосувати їх негайно, щоб пригальмувати зростання бюджетного дефіциту. Глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум зазначив, що очевидні результати можливі лише через деякий час.

"Важливо, щоб грецький уряд взявся за реалізацію програми з усією серйозністю, зокрема і для того, щоб забезпечити фінансову стабільність і протидіяти деяким негативним тенденціям, які ми спостерігаємо протягом останніх кількох тижнів або місяців, наприклад, відтік капіталу", - заявив заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Греція має виплатити близько €2 млрд приватним власникам облігацій в лютому, а потім у березні ще понад €1,5 млрд МВФ. Афіни вже попросил дозвіл збільшити обсяг випуску короткострокових казначейських векселів на €8-10 млрд понад ліміт ЄЦБ у €15 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram