ГоловнаСвіт

Вандали осквернили меморіал, присвячений жертвам теракту в Парижі

Імпровізований меморіал пошкодили вже вчетверте за останні два тижні

Вандали осквернили меморіал, присвячений жертвам теракту в Парижі
архив
Фото: EPA/UPG

У Парижі невідомі вандали осквернили імпровізований меморіал у пам'ять про загиблих під час нападу на редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Про це повідомляє The Telegraph.

За словами Сабріни Делірі, голови групи, створеної в пам'ять про жертв теракту в Парижі, - імпровізований меморіал із квітів і фотографій, споруджений на площі Республіки, був пошкоджений уже вчетверте за останні два тижні, проте раніше активісти не повідомляли про акти вандалізму.

"Цього разу вони зруйнували все", - зазначив активіст Ремі Віаларет. За його словами, волонтери вже подали заяву в поліцію.

Напад на редакцію Charlie Hebdo стався 7 січня. Три бойовики розстріляли 12 осіб, ще 11 були поранені. Підозрюваних - братів Саїда і Шерифа Куаші - через два дні знищили під час спецоперації неподалік від Парижа. Третій підозрюваний Хамід Мюрад добровільно здався поліції. Незабаром один із членів відділення "Аль-Каїди", яке діє на території Ємену, заявив, що угруповання керувало атакою на редакцію.

Після терактів у Франції пройшли масові акції в пам'ять про загиблих і на підтримку свободи слова, в яких брали участь більш ніж три мільйони осіб. Наступний після трагедії номер Charlie Hebdo знову вийшов з карикатурою на пророка. Його випуск спричинив масові заворушення в мусульманських країнах Африки та Близького Сходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram