ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іспанська поліція заарештувала 7 вербувальників жінок для "Ісламської держави"

Данія заявила про значну загрозу з боку радикально налаштованих громадян-мусульман

Іспанська поліція заарештувала 7 вербувальників жінок для "Ісламської держави"
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Іспанська і марокканська поліція під час спільної операції заарештувала сімох імовірних вербувальників жінок для підтримки терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву міністерства внутрішніх справ Іспанії.

Іспанія належить до когорти європейських країн, які намагаються запобігти радикалізації молодих громадян-мусульман і перешкоджати їхньому вступу в лави ІД в Сирії та Іраку через побоювання, що згодом вони повернуться в країну з метою здійснення терактів, зазначає Рейтер.

Згідно із заявою МВС, під час поліцейської операції, що проходила в Барселоні і на іспанських територіях в Африці - в містах Мелілья і Сеута, заарештували чотирьох жінок і одного чоловіка, ще двох чоловіків заарештували в марокканському місті Фнідек. Із заяви випливає, що всім заарештованим висунули звинувачення у створенні мережі для вербування і відправлення жінок до Сирії та Іраку з метою надання підтримки "Ісламській державі". При цьому в МВС не уточнили, мали жінки битися на боці ісламістів чи надавати їм підтримку іншого типу.

Нагадаємо, у вересні іспанська поліція затримала 9 передбачуваних членів "Ісламської держави". А наприкінці минулого тижня Данія заявила про значну загрозу з боку 110 радикально налаштованих громадян, які сповідують іслам і брали участь у збройних конфліктах на боці ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram