ГоловнаСвіт

Норвегія продовжила на рік заборону на військову співпрацю з Росією

Двосторонні відносини припинилися ще в березні 2014 року

Норвегія продовжила на рік заборону на військову співпрацю з Росією

Норвегія продовжила до кінця 2015 року заборону на військову співпрацю з Росією. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Норвегії.

"Військове двостороннє співробітництво було призупинено з березня 2014 року, з моменту незаконної анексії Криму і дестабілізації в Східній Україні. Уряд розглянув питання ще раз і вирішив продовжити призупинення всіх двосторонніх військових дій до кінця 2015 року", - йдеться в повідомленні.

"Ситуація в східній Україні серйозна, і Росія грає безперечно дестабілізуючу роль. Росія підтримує сепаратистів у східній Україні і військові сили вздовж кордону. Це неприйнятно", - заявив міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Серейде.

У повідомленні наголошується, що жоден з близьких союзників Норвегії тепер не підтримує військову співпрацю з Росією.

Разом з тим, співпраця між Норвегією та РФ збережеться у сферах берегової охорони, прикордонних та аварійно-рятувальних робіт, а також робіт із запобігання інцидентів на морі.

Нагадаємо, наприкінці листопада прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг заявила, що країна також заморозила політичні контакти з Москвою через конфлікт в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram