ГоловнаСвіт

Ходорковський не бачить швидкого способу повернути Крим Україні

Російський опозиціонер заявив, що більшість росіян підтримали анексію

Ходорковський не бачить швидкого способу повернути Крим Україні

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський заявив, що більшість росіян хочуть бачити Крим у складі РФ і знадобляться довгі роки, щоб переконати їх у цьому.

Про це він сказав у Європарламенті на комітеті з іноземних справ. LB.ua має у розпорядженні аудіозапис цього виступу.

"Перш за все, ми розуміємо, що населення Росії здебільшого виступає за. Яким чином пропонується демократичному режиму зробити те, чого населення категорично не хоче? Я особисто бачу тільки один вихід - це переконати людей, що треба поводитися по-іншому", - відповів Ходорковський на запитання, як він ставиться до повернення Криму Україні. При цьому Ходорковський зазначив, що такий варіант затягнеться на десятиліття.

Він додав, що другий шлях - "як узяли, так і віддайте" - неможливий, тому що демократичний режим в Росії нічим не відрізнятиметься від путінського.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим навесні 2014 року після того, як у регіоні відбувся незаконний референдум про самовизначення. Згідно з офіційними даними, за входження Криму до складу Росії в республіці проголосували 96,77% виборців, у Севастополі - 95,6%. При цьому згодом Рада з питань прав людини при Путіні визнала, що явка і результати референдуму у Криму сильно завищені.

Генеральна Асамблея ООН 27 березня ухвалила резолюцію про свою підтримку територіальної цілісності України в її кордонах, визнаних міжнародним співтовариством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram