ГоловнаСвіт

Лідером шотландських націоналістів вперше стала жінка

Лідер націоналістів також обійме посаду першого міністра Шотландії

Лідером шотландських націоналістів вперше стала жінка
Никола Стерджен и Алекс Салмонд
Фото: EPA/UPG

Лідером Шотландської національної партії вперше стала жінка - Нікола Стерджен, яка змінить на цій посаді Алекса Салмонда.

Про це повідомляє агентство AFP.

Партійна конференція, на якій обирали лідера шотландських націоналістів, відбулася в місті Перт на північ від Единбурга. Стерджен, що не мала на партійних виборах конкурентів, має намір підвищити популярність партії через залучення до її лав молоді.

Стерджен обійме ще один пост, що раніше належав Салмонду. Наступного тижня її мають затвердити на посаду першого міністра Шотландії.

Салмонд, який очолював партію протягом 20 років, оголосив про свій намір піти у відставку наступного дня після референдуму про незалежність Шотландії.

Голосування щодо питання про незалежність Шотландії відбулося 18 вересня 2014 року. Близько 55% учасників референдуму висловилися за збереження Шотландії у складі Великобританії. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон пообіцяв, що повноваження країни, яка залишилася в складі Сполученого Королівства за підсумками референдуму про незалежність, розширять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram